INFO VOOR TRAINEES

Als pas afgestudeerde young professional lijkt het in deze tijden misschien moeilijk om een baan te vinden. Laat staan een baan waarbij er flink geïnvesteerd wordt in jouw persoonlijke ontwikkeling en kennis. Toch is het mogelijk middels onze traineeships! Als jij er van houdt om met complexe vraagstukken aan de slag te gaan én je hebt een afgeronde HBO / WO bèta opleiding, dan zijn onze traineeships misschien wel wat voor jou. We hebben twee soorten traineeships: software ontwikkeling en software test tool expert.

Software ontwikkelen: dynamisch werk

Software is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Denk bijvoorbeeld aan alle apps die op de markt komen. Of aan de opkomst van software in de cloud. En wat te denken van alle ontwikkelingen rondom social media… Innovaties zijn er continu en er is een grote behoefte aan professionals die hun bijdrage leveren.  Het toekomstperspectief van een software ontwikkelaar is dan ook zeer goed. Er zal altijd behoefte bestaan aan mensen die in staat zijn om functionele en efficiënte software te creëren. Hierbij is communicatie en interactie met je teamgenoten essentieel en zul je merken dat het vak van software ontwikkelaar niets meer te maken heeft met het traditionele beeld van de nerd die in een donker hoekje softwareregels zit te typen. Wil je meer weten over ons traineeship software ontwikkelaar? Klik dan hier

Software testen: een vak apart

Hoe goed een ontwikkelaar ook is, er blijken altijd wel fouten in de software te zitten. De eisen/wensen van de gebruiker zijn soms verkeerd geïnterpreteerd, een algoritme niet goed toegepast, of geen goede afstemming met andere ontwikkelaars waardoor er communicatiefouten tussen modules zijn.

We testen de software om te zorgen dat er tijdens het gebruik van de software zo weinig mogelijk fouten zijn. Het is meestal een kwestie van tijd en geld dat niet alle fouten worden gevonden. Maar als we een fout pas ontdekken tijdens het gebruik, dan kost het juist veel meer om de fout te corrigeren.Als een autofabrikant alle auto’s van een model moet terugroepen omdat er een fout in de besturingssoftware zit, is dat een kostbare aangelegenheid. En dan hebben we het nog niet eens over de imagoschade. Als tester moet je dus in beperkte tijd zo veel mogelijk van de software testen om een adequate diagnose te stellen.

Om het vak als tester goed uit te kunnen voeren, beschik je over verschillende technieken, maak je gebruik van geavanceerde tools maar bovenal heb je een scherp analytisch vermogen waarmee je mogelijke foutsituaties goed inschat.Spreekt dit je aan? Klik dan hier voor meer informatie.